[Book Review] What Really Happened in Peru (The Bane Chronicles, #1) by Cassandra Clare

What Really Happened in Peru (The Bane Chronicles, #1)What Really Happened in Peru by Cassandra Clare
My rating: 4 of 5 stars

“Do you want to go back to Vienna?” he said.
Alec didn’t answer, just stared into space.
“Or we could go somewhere else,” said Magnus. “Anywhere you want. Thailand, South Carolina, Brazil, Peru – Oh, wait, no, I’m banned from Peru. I’d forgotten about that. It’s a long story, but amusing if you want to hear it.”

Remember line di atas ??
Why Magnus banned from Peru??

It was a sad moment in Magnus Bane’s life when he was banned from Peru by the High Council of Peruvian warlocks. It was not just because the posters with a picture of him that were passed around Downworld in Peru were so wildly unflattering. It was because Peru was one of his favorite places. He had had many adventures there, and had many wonderful memories, starting with the time in 1791 when he had invited Ragnor Fell to join him for a festive sightseeing escape in Lima.

Let me explain the chronology of this story :

1791

Magnus yang sudah hidup nomaden selama lebih dari 30 tahun setelah kematian lovernya – bukan first lover, hanya saja lover satu ini meninggal di pelukan Magnus – mengunjungi Peru untuk berpesta . Dia mensumon Ragnor yang merupakan -kekasih??- teman sesama warlocknya untuk menikmati Peru, tapi Ragnor benci dengan Peru. Sebenernya kasihan Magnus sih, si Ragnor ini selalu meragukan Magnus, dan seolah semua kejadian bencana yang ada di dunia ini adalah kesalahan Magnus. Si Magnus juga suka show of just for sake of attention. Weleh, mulailah pertarungan dengan monyet dan demon di sana, sampai perjalanan mengarungi Sea of Death dan pengejaran bajak laut. Kecerobohan Magnus menghancurkan property dari Peruvian tentu saja bukan alasan dia di banned dari Peru, lalu apa?

1885

Di tahun ini Magnus kembali mengunjungi Peru karena pekerjaanya, lagi lagi ditemani Catarina Loss dan Ragnor Fell. Mereka memang dekat karena petualangan di Inggris selama tahun 1870an.

Di bab ini secara tersurat diceritakan soal kedekatan Magnus dan Catarina yang menjadi orang satu satunya tahu umur Magnus sebenernya. Dan bagaimana Magnus tumbuh.

Magnus had first started putting a price on his magic when he was less than twenty years old. He’d still been growing then, not yet fixed in time like a dragonfly caught in amber, iridescent and everlasting but frozen forever and a day in the prison of one golden instant. When he was growing to his full height and his face and body were changing infinitesimally every day, when he was a little closer to human than he was now.

Misi mereka yang berbuat kriminal di sebuah candi suci untuk menemukan kebenaran yang dicari klient mereka juga bukan alasan Magnus di banned dari peru, lalu apa??

1890

Hadehhhh Bab ini Magnus masih berpetualag bareng 2 friend of crime nya – Catarina dan Ragnor – di Puno. Ketertarikan Magnus pada music membuat dia bertemu dengan cinta barunya. Dan tentu kita sudah tahu kan ketertarikan Magnus sama lelaki berambut gelap, bermata biru … Tapi kali ini Magnus jatuh hati sama sesorang yang beda dengan ideal type dia. Siapakah dia?

Cassandra memberinya nama Imasu, seorang musisi yang membuat Magnus ingin menikahi music 🙂

Magnus had a list of favored traits in a partner—black hair, blue eyes, honest—but in this case what drew him in was an individual response to life. Something he hadn’t seen before, and which made him want to see more.

Udah deh mulai PDKT si Magnus, tapi ternyata music Magnus itu membawa bencana bagi sekitarnya. Saat Imasu menyuruh Magnus untuk give up pada music, si Magnus dengan santainya bilang kalo topinya yang hilang dalam kejadian pengejaran si bajak laut di tahun 1791 itu sangat penting. Si Imasu sampai memohon agar Magnus berhenti bermain music dan rela terjun ke Danau penuh moster untuk ngambilin topi Magnus. Si Imasu merasa bahwa dunia bisa kiamat dengan cara Magnus main music. Si Magnus akhirnya menyerah dengan ketertarikanya dengan music dan tepat saat itu bunga bunga kembali bermekaran, semua kembali pada tempatnya di Puno …

Kedekatan diantara Imasu dan Magnus semakin intens, si Imasu berbagi cerita soal keluarganya, sedangkan Magnus berbagi pengalaman dan perjalanan hidupnya selama menjalani keabadian. Ada Quotes yang keren banget …

Magnus had learned to be careful about giving his memories with his heart. When people died, it felt like all the pieces of yourself you had given to them went as well. It took so long, building yourself back up until you were whole again, and you were never entirely the same.

Jadi ada pelajaran tertentu saat saya membaca Magnus ini. Menjadi abadi itu bukan segalanya. Bagaimana seseorang pada era saat ini melawan umur dan kenyataan jati diri mereka dengan ingin selalu terlihat awet mudah. Mengingkari takdir dan garis kerut yang justru menunjukkan mereka lebih bijaksana. Sebagai mahluk abadi yang sudah menyaksikan banyak kejadian dan kehilangan berkali kali pasti punya harapan untuk melepas keabadiannya. Jadi sebenarnya bisa menua itu anugrah – Read Tess and Will 🙂

Tapi hubungan Imasu dan Magnus harus berakhir. Magnus mikir mungkin karena Imasu mempertimbangkan pandangan keluarganya, karena pada dasarnya mereka berdua sama sama lelaki. Tapi apa benar itu pendapat Imasu??

(view spoiler)[“It’s you,” Imasu burst out. “It is the way you are. I cannot be with you any longer because I do not want to be.”
“Please,” Magnus said after a pause. “Carry on showering me with compliments. This is an extremely pleasant experience for me, by the way, and precisely how I was hoping my day would go.”
“You are just . . .” Imasu took a deep, frustrated breath. “You seem always . . . ephemeral, like a glittering shallow stream that passes the whole world by. Not something that will stay, not something that will last.”
He made a small, helpless gesture, as if letting something go, as if Magnus had wanted to be let go. “Not someone permanent.”
“You’re quite wrong, you know. I am the most permanent person that you will ever meet,” said Magnus, his voice breathless with laughter and his eyes stung a little by tears. “It is only that it never makes any difference.”
It was the truest thing he had ever told Imasu, and he never told him any more truth than that. (hide spoiler)]

Kasihan Magnus ya, kisah cintanya gak pernah mulus. Puk puk puk ….

Warlocks lived forever, which meant they saw the intimate, terrible cycle of birth, life, and death over and over again. It also meant that they had all been witness to literally millions of failed relationships.

Human did not live forever. They could only hope what they made would endure.

Kasihan ini Magnus patah hatinya sampai mabuk mabukan, berbuat kekacauan, dan sakit gak ketulungan 🙂

“It is something to remember, if we feel distant from humans,” Catarina said. “We owe a great deal to human love. We live forever by the grace of human love, which rocked strange children in their cradles and did not despair and did not turn away. I know which side of my heritage my soul comes from.”

Jadi apakah kekacuan yang disebabkan Magnus saat mabuk yang membuat dia di banned dari Peru? Tidak. Lalu apa??

1962

The Answer is here … This years.. This Time… No Spoiler .. !!

4 of 5 Stars ..

Good Job Cassandra

Recommended for Magnus Lover !!

View all my reviews

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s